Varíme, pečieme

Vyberte si z receptov z našej kuchyne.

Čerešne aj tento rok

Čerešne som nemala nikdy veľmi rada. Nerada som ich odkvostkovala. Na višniach mi to však nikdy nevadilo. Tie mi chutili a aj som ich rada odkvostkovala.

Čerešňa je plod ovocného stromu čerešňa. Je to kôstkovica.
Mäkký plod s priemerom okolo 15 mm ukrýva kôstku, okolo ktorého sa nachádza sladká dužina bielej alebo ružovkastej farby s vysokým obsahom vody. Povrch plodu tvorí šupka, ktorá má podľa fázy zrelosti červenkastú, červenú alebo tmavočervenú farbu. Šťavnaté plody dozrievajú v našich podmienkach od mája do júla a sú významným zdrojom minerálov (horčík, železo, jód, fosfor, zinok, vápnik, draslík a kremík) a vitamínov (A, B, C, E a P).

No a tento rok, asi sa niečo zmenilo vo mne, som rada očistila aj čerešne.

Čítať ďalej: Čerešne aj tento rok

O pitnom režime

Pravidelný pitný režim je nevyhnutnou súčasťou správnej životosprávy. Odborníci hovoria, že najmä v prekúrených bytoch či v letných horúčavách je telo ochudobňované o dôležité tekutiny. Preto je potrebné ich organizmu počas celého dňa dodávať.
Ráno by sme mali podľa odborníkov vypiť asi pol litra nesladenej tekutiny – minerálku, vodu... Určite nie na lačno kávu.
Nemali by sme piť počas jedenia. Až po jedle. Večer, najneskôr polhodiny pred spaním.

Čítať ďalej: O pitnom režime

Jahody aj tento rok

Aj tento rok máme trochu jahôd. Teraz sú ozaj voňavé a chutné. Ale je ich viac ako len na jedenie. 

Ponúkame vám pár našich obľúbených receptov pre spestrenie vášho jedálnička.

Čítať ďalej: Jahody aj tento rok

Ľahký obed

Varíme v jednom hrnci. V tomto prípade vo voku. Pripravíme si zdravý obed aj pre väčších jedákov. 

 

Čítať ďalej: Ľahký obed

Varíme fazuľovú polievku

Dnes budeme v spoločnosti Zepter na bratislavskej Karadžičke variť úplne klasickú fazuľovú polievku z malej strakatej fazule. Pridáme koreňovú zeleninu a zahustíme veľmi tradičným spôsobom - pomletou suchou fazuľou. 

 

Čítať ďalej: Varíme fazuľovú polievku

Robíme puding

Dnes sme si zobrali na mušku bezlepkové české pudingy v prášku, ktoré už dostanete kúpiť aj v lepších potravinách a a nemusíte ich hľadať v bioobchodoch či iných špecializovaných predajniach.

Čítať ďalej: Robíme puding

Varíme pečieme z krupice

Pokračujeme vo varení a pečení s výrobkami slovenskej spoločnosti NOVALIM - bez gluténu.

Dnes budeme používať v našich receptoch krupicu. 

Čítať ďalej: Varíme pečieme z krupice

Hľadať

Kalendár udalostí

Akcie

08
júl
OC Dúbrawa Bratislava Dúbravka

Výstavy

23
jún
Schloss Hof a Schloss Niederweiden
-
Schloßhof

23
jún
Slovenská národná galéria, Bratislava
-
Bratislava

23
jún
Vajanského nábrežie 2, Bratislava
-
Bratislava

23
jún
Bibiana, Bratislava
-
Bratislava

23
jún
Slovenska pošta, a.s., Partizánska cesta 9, Banská Bystrica

Partneri