Šéfkuchár varí vo woku

Tentokrát si urobíme jahňacie na šampionoch.

1 kg jahňacieho stehna bez kosti si nakrájame na väčšie kusy. Osolíme a mletým čiernym korením okoreníme. Necháme postáť kým si pripravíme ostatné suroviny.

 

1 veľkú cibuľu nakrájame na menšie kúsky, rovnako nakrájame aj tri strúčiky cesnaku. Červenú cibuľu nakrájame len na polkrúžky a podobne aj asi 10 šampionov.

Nahrejeme si wok. Mäso opečieme z oboch strán úplne bez oleja. Zasypeme bielou cibuľou a polovicou cesnaku. Zalejeme všetko asi do dvoch tretín vývarom. Dusíme pod pokrievkou asi 20 minút.

Potom prisypeme zvyšok cesnaku, červenú cibuľu a šampiony. Znova prikryjeme a dusíme asi 20 minút.

jahňacie

Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.