Ponúkame vám pár receptov z rúk šéfkuchára Romana.
Kuchár Roman pred vyše dvomi rokmi odišiel od nás tam, kde sa všetci raz stretneme. Preto už spolu nerobíme kurzy varenia a prípravu jeál našich prastarých mám a otcov.
Občas ešte nájdem v archíve nejaké jeho fotografie, ktoré sme nevydali. Aj dnes sa tak stalo. Prezerala som archív, aby som urobila fotoalbum aktivít našej webovej stránky. Dnes si teda urobíme prílohu - šťúchané zemiaky.
A ešte jeden zo starších receptov, ktorý sme nafotili už ozaj dosť dávno. Žemľové knedle sa hodia k divine či hovädziemu mäsu.
Žemľové knedle však môžete podávať aj na raňajky len tak ako chlieb, ktorý si budte krájať vidličkou. Prípadne pridať k nim paradajku alebo inú zeleninu ako oblohu.
Dnes si pripravíme roládu z tvrdého syra Eidam vhodnú ako predjedlo i ako jedlo vhodné na dekorovanie obložených mís.
Takto pripravený syr môžeme použiť aj ako predjedlo pri slávnostnej večeri.
Pred nejakým časom sme s pánom kuchárom Romanom varili pečeňovú paštétu. Robili sme takú luxusnejšiu formu. Dnes vám ponúkame menej náročnú verziu.
Hoci my sme použili jelenie pečienku, môžete použiť hovädziu.
Dnes si spolu s pánom Romanom pripravíme jelenie srdce v zeleninovej omáčke.
Budeme ho robiť skoro tak ako ho robili naši predkovia ešte niekedy veľmi dávno. Doma môžete použiť aj hovädzie srdce alebo hovädzí jazyk a urobiť si ich podobne podľa nášho návodu.
Pred pár dňami sme si so šéfkuchárom Romanom pripravili puding na slano - z vareného miešaného hovädzieho a bravčového mäsa.
Nie je to práve časovo jednoduchý recept, ale veľmi chutný. Vyskúšajte.
Dnes pečieme so šéfkuchárom zase panenku, ale už nie takú diétnu ako naposledy.