Ponúkame vám pár receptov z rúk šéfkuchára Romana.
A ešte jeden zo starších receptov, ktorý sme nafotili už ozaj dosť dávno. Žemľové knedle sa hodia k divine či hovädziemu mäsu.
Žemľové knedle však môžete podávať aj na raňajky len tak ako chlieb, ktorý si budte krájať vidličkou. Prípadne pridať k nim paradajku alebo inú zeleninu ako oblohu.
Dnes si pripravíme roládu z tvrdého syra Eidam vhodnú ako predjedlo i ako jedlo vhodné na dekorovanie obložených mís.
Takto pripravený syr môžeme použiť aj ako predjedlo pri slávnostnej večeri.
Pred nejakým časom sme s pánom kuchárom Romanom varili pečeňovú paštétu. Robili sme takú luxusnejšiu formu. Dnes vám ponúkame menej náročnú verziu.
Hoci my sme použili jelenie pečienku, môžete použiť hovädziu.
Dnes si spolu s pánom Romanom pripravíme jelenie srdce v zeleninovej omáčke.
Budeme ho robiť skoro tak ako ho robili naši predkovia ešte niekedy veľmi dávno. Doma môžete použiť aj hovädzie srdce alebo hovädzí jazyk a urobiť si ich podobne podľa nášho návodu.
Pred pár dňami sme si so šéfkuchárom Romanom pripravili puding na slano - z vareného miešaného hovädzieho a bravčového mäsa.
Nie je to práve časovo jednoduchý recept, ale veľmi chutný. Vyskúšajte.
Dnes pečieme so šéfkuchárom zase panenku, ale už nie takú diétnu ako naposledy.
Vždy som ju mala rada, ale nikdy sme ju doma nerobili a tak som nevedela celkom ako na to. Len matne som si pamätala ako ju robievali obe staré mamy. Ale to som bola ešte veľmi malá. Nuž teraz som veľmi rada, že som sa ju naučila pripraviť.
pon | uto | str | štv | pia | sob | ned |
---|---|---|---|---|---|---|
1
|
2
|
3
| ||||
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11
|
12
|
13
|
14
|
15
|
17
| |
18
Dátum :
pondelok, 18. február 2019
|
19
|
20
|
21
|
22
|
23
|
24
|
25
|
26
|
27
|
28
|