Varíme so šéfkuchárom

Ponúkame vám pár receptov z rúk šéfkuchára Romana.

Pripravujeme šťúchané zemiaky

Kuchár Roman pred vyše dvomi rokmi odišiel od nás tam, kde sa všetci raz stretneme. Preto už spolu nerobíme kurzy varenia a prípravu jeál našich prastarých mám a otcov.

Občas ešte nájdem v archíve nejaké jeho fotografie, ktoré sme nevydali. Aj dnes sa tak stalo. Prezerala som archív, aby som urobila fotoalbum aktivít našej webovej stránky. Dnes si teda urobíme prílohu - šťúchané zemiaky.

Čítať ďalej: Pripravujeme šťúchané zemiaky

Varíme žemľovú knedľu

A ešte jeden zo starších receptov, ktorý sme nafotili už ozaj dosť dávno. Žemľové knedle sa hodia k divine či hovädziemu mäsu.

Žemľové knedle však môžete podávať aj na raňajky len tak ako chlieb, ktorý si budte krájať vidličkou. Prípadne pridať k nim paradajku alebo inú zeleninu ako oblohu.

Čítať ďalej: Varíme žemľovú knedľu

Pripravujeme obloženú misu

Dnes si pripravíme roládu z tvrdého syra Eidam vhodnú ako predjedlo i ako jedlo vhodné na dekorovanie obložených mís.

Takto pripravený syr môžeme použiť aj ako predjedlo pri slávnostnej večeri.

 

Čítať ďalej: Pripravujeme obloženú misu

Šéfkuchár varí paštétu

 

Pred nejakým časom sme s pánom kuchárom Romanom varili pečeňovú paštétu. Robili sme takú luxusnejšiu formu. Dnes vám ponúkame menej náročnú verziu. 

Hoci my sme použili jelenie pečienku, môžete použiť hovädziu.

Čítať ďalej: Šéfkuchár varí paštétu

Šéfkuchár varí jedlo našich predkov

Dnes si spolu s pánom Romanom pripravíme jelenie srdce v zeleninovej omáčke.

Budeme ho robiť skoro tak ako ho robili naši predkovia ešte niekedy veľmi dávno. Doma môžete použiť aj hovädzie srdce alebo hovädzí jazyk a urobiť si ich podobne podľa nášho návodu.

Čítať ďalej: Šéfkuchár varí jedlo našich predkov

Šéfkuchár varí mäsový puding

 

Pred pár dňami sme si so šéfkuchárom Romanom pripravili puding na slano - z vareného miešaného hovädzieho a bravčového mäsa. 

Nie je to práve časovo jednoduchý recept, ale veľmi chutný. Vyskúšajte.

Čítať ďalej: Šéfkuchár varí mäsový puding

Šéfkuchár pečie panenku

 

Dnes pečieme so šéfkuchárom zase panenku, ale už nie takú diétnu ako naposledy. 

 

Čítať ďalej: Šéfkuchár pečie panenku

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Odkazovač

silbod

Eva, musíte sa prihlásiť alebo spojiť náš web so svojim Twiterom či FB. Potom si cez zelenú šípku môžete stiahnúť do počítača. Pracovné listy sú zozipované po štvrťrokoch.

29/03/2020 - 13:37
Eva Vinczeová

Chcela by som si stiahnuť šlabikár 1

29/03/2020 - 13:33
Maja

napište nám na info(zavináč)dobre-napady.sk, registráciu vyriešime...

12/03/2020 - 18:32
evabok

DOBRY VECER. CHCELA BY SOM SI STAHOVAT PRACOVNE LISTY.ALE SA MI TO NEDARI VAM POSLAT MOJU REGISTRACIU. DAKUJEM

11/03/2020 - 18:10
ERIK

PRINCIP VZNšadla

10/02/2020 - 11:29
Maja

Iným používateľom registrácia cez gmail ide. Napíšte nám, aby sme zistili, či napr. nie je preklep v adrese.

15/01/2020 - 15:09 1
xclusive

Dobrý deň.Opakovane mi neprišiel email potvrdzujúci registráciu.Jedná sa o gmail

15/01/2020 - 14:39
Maja

Za registráciu sa neplatí, ako som písala aj o odkaz nižšie..

05/01/2020 - 12:25
Renáta

Platí sa registrácia alebo je zadarmo?

05/01/2020 - 11:23
Maja

Registrácia nie je spoplatnená.

02/01/2020 - 22:38

Zrušiť

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri