V dnešnom varení sa budeme venovať receptom na nápoje. Nápoje, ktoré varievame či miešame práve k Veľkej noci. Áno, aj inokedy, ale bez nich naše jarné sviatky byť nemôžu.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Ostatné
- Návštevy: 17
Na desiatu do školy, či na studený obed na školskom výlete alebo na kráľovské raňajky cez víkend či sviatok. Môžeme ich prerezať a naplniť šunkou a syrom, či mletým mäsom ako hamburger alebo aj menším rezňom to tzv. lepeňáku.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Ostatné
- Návštevy: 22
Tvaroh je vlastne niečo ako čerstvý syr. Dnes v obchode dostaneme mäkký, hrudkovitý, ochutený i bez príchute...
V mojom detstve sme si tvaroh radšej robili doma sami. Keď boli moje deti malé, párkrát sme doma skúsili urobiť. Syn potom v škole ukazoval na prírodovede ako sa robí. Spolužiaci boli prekvapení, že to nie je nič zložité. Ibaže! Kde dnes vieme kúpiť čerstvé mlieko, ktoré skysne? Ak bývame v meste a teda asi ani my ani naši susedia nemajú bežne doma kravu.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Ostatné
- Návštevy: 15
Áno, budeme piecť chlieb z ražného, pohánkového kvásku aj droždia, či tzv. rýchly chlieb len s pridaním sódy. Chleby lepkové i bezlepkové. Každý si príde na svoje. Otvorte a čítajte.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Ostatné
- Návštevy: 20
Občas sa naozaj stane, že si neskoro zmyslím piecť chlieb a na vykysnutie klasického pohánkového kvásku je už neskoro. Alebo sa mi ohláci návšteva a čo teraz? Nemáme doma dosť pečiva či chleba. Je nutné improvizovať. Musím siahnúť predsa len po droždí. Keď už k takému dôjde, radšej si vyberiem čerstvé droždie ako sušené.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Ostatné
- Návštevy: 400