Vydavateľstvo LiberaTerra prišlo počas prvého pandemického uzavretia škôl s výborným nápadom. Začalo vydávať útle pracovné zošity s obrovským obsahom. „Na malej ploche nájdete príklady na písomné precvičenie učiva, preklikom cez QR kód sa môžete dostať na web, kde si môžete precvičiť učivo on-line. No nielen to, na začiatku každej precvičovanej témy nájdete jednoduché vysvetlenie vyobrazené na peknej tabuli, či pripomienky v malých dizajnových bublinách. Ale to nie je všetko. Opäť cez načítanie QR kódu sa môžete dostať na web, kde je daná téma vysvetlená aj vo videu,“ hovorí redaktorka vydavateľstva a autorka videí, Zuzana Berová.

Vydavateľstvo LiberaTerra vydalo už tri takéto pracovné zošity. Piatacké minimum, Šiestacké minimum a Siedmacké minimum z matematiky. Ide o pracovné zošity na zopakovanie učiva na konci školského roka, alebo vstupe do vyššieho ročníka. Zopakovanie základného učiva určeného osnovami pre konkrétny ročník.

https://www.youtube.com/watch?v=pA4BuQT2S3E

Pomôcka pre žiakov aj učiteľov

„Ide tak aj o výbornú pomôcku pre žiakov, ktorí zo zdravotných dôvodov častejšie vynechávajú školské lavice, prípadne učiteľov v nemocniciach,dodáva autorka pracovných zošitov Silvia Bodláková

Pribudnú aj ďalšie pracovné zošity a online testy

Momentálne vydavateľstvo pripravuje ôsmacké minimum a vytvára aj on-line testy na precvičovanie učiva piateho ročníka. Ako postupne pribúdali pracovné zošity, tak budú postupne pribúdať aj úlohy na precvičovanie učiva v on-line priestore, do ktorého sa dá dostať načítaním QR kódu v pracovnom zošite. „V on-line priestore si môžete vybrať, či bude dieťať riešiť úlohy priamo na počítači alebo si vygenerujete sadu ako pdf dokument, ktorý si vytlačíte a dieťa rieši úlohy na papieri,“ spresňuje Zuzana Berová.

LiberaTerra

LiberaTerra je vydavateľstvo, ktoré vydáva učebnice, pracovné zošity a literatúru zamerané na vyučovanie matematiky na základnej a strednej škole, pričom úzko spolupracuje priamo s učiteľmi z praxe. Jednou z nich je aj výborná pani učiteľka Spojenej školy na Tilgnerovej ulici v Bratislave, Silvia Bodláková. Spojenie skúseností a tvorivých nápadov pani Bodlákovej s profesionálnym prístupom vydavateľstva LiberaTerra dáva garanciu vysokej kvality pracovných zošitov, ktoré spolu vytvorili.

Objednať si ich môžete v eshope

https://www.liberaterra.sk/ii-stupen-zs/7-rocnik/matematika-siedmacke-minimum 

https://www.liberaterra.sk/ii-stupen-zs/6-rocnik/matematika-siestacke-minimum

https://www.liberaterra.sk/ii-stupen-zs/5-rocnik/matematika-piatacke-minimum