Už sme odštartovali. Začíname tvoriť k Veľkej noci. Aktivity pre menšie aj väčšie deti. Veľmi dobré na učenie sa spolupráce starších aj mladších detí alebo dospelého s viacerými deťmi. 

Výsledok môžete použiť nie len na veľkonočnú výzdobu, ale aj na výzdobu pri väčších oslavách narodenín menších detí ako výzdobu.

Potrebujeme: balón, novinový papier, aviváž (stačí aj tá najlacnejšia), misku, servítky, lepidlo na servítkovú metódu, temperové farby, väčší štetec (môže byť aj maliarsky na stenu), špagát

Nafúkneme si balón do veľkosti, akú chceme. Poriadne ho zauzlíme. Natrháme si novinový papier na veľkosti asi A6 a namočíme ich jednotlivo do misky s avivážou. Potom papier obliepame na balón, až ho celý zalepíme. Necháme ho vyschnúť, čo môže trvať aj dva dni.

  

Potom môžeme temperovými farbami ponatierať balón, len ho veľmi nenamočte. Môžeme naň nakresliť temperkami nejaké obrázky.
Alebo môžeme pomocou lepidla prilepiť vzory zo servítiek servítkovou technikou.

  

A už len zavesíme na stenu, či lampu, dvere, či na strom ako obrovské jablko, keď robíme záhradnú párty.

 

A alternatíva ozdoby napríklad na vchodové dvere.

Potrebujeme: prúty ako na šibák, žltú bavlnu Mimina alebo Batole, niekoľko konárikov živého plota

    

Z prútia urobíme kruh pomocou prepletenia. Použijeme 2 - 3 prúty. Vpichneme do škár malé konáriky zo živého plotu. Z bavlny urobíme brmbolec tvaru zvona a upevnímeho dole hlavou na spodok venčeka. Rukou načechráme zvonček, aby vytvoril dojem kvetu.