Jednému dievčatku odpadla z papučky odrážka. Len tak. Z ničoho-nič. Vznikol úplne spontanný nápad. Urobme si papuče! 

Niektorí si obkreslili na kartón či výkres odpadnutú podrýžku, niektorí si vybrali vložku z topánky, aby nemuseli dlho čakať na tú jednu podrážku a obkresľovali tú. Kartónové boli pevnejšie, no horšie sa strihali a tak boli viac hranaté ako tie z výkresu. Zábava však bola. 

Vystrihnuté podrážky sme oblepili farebným papierom, pokreslili či oblepili nálepkami a nakoniec urobili prúžok na zasunutie nožičky. Bolo super ako sme vymeriavali ako dlhý prúžok potrebujeme. Potom sme ešte - ktorým sa chcelo - zalepili podrážku ešte raz odspodu, aby sme prekryli prúžok z papučky a nebol odspodu vidieť. 

 

Bol to nápor na tretiačikov. Hlavne na ich trpezlivosť a aj na jemnú motoriku. Odporúčame túto tvorivú aktivitu na letné prázdniny. Možno niektorého chytí takéto tvorenie a raz bude dizajnovať ozajstné topánky.

  

 A s menšími sa možno zahráte aj takúto hru, ktorú sme sa hrali s mojou dcérou pred asi pätnástimi rokmi.

Ako sme robili stopy

Potrebujeme: kartónovú štatuľu, fixky, nožnice, klobúkovú gumu, ihlu

Z kartónu si vystrihneme nohy, vymaľujeme ich spolu s dieťaťom. Navlečieme dvojmo klobúkovú gumu, aby sa nezošmykli z nôh. A môžeme ísť súťažiť.
Menšie deti majú prejsť nejaký úsek. Prípadne pretekajú dvaja medzi sebou. My sme to dnes realizovali v materskom centre na MDD s dvoj až trojročnými deťmi. Museli vysoko zdvýhať nohy ako bocian, aby sa im neskrivila stopa a tak si aj trochu zacvičili.
Staršie môžu prejsť prípadne ešte medzi kolkami osmičku. Prípadne na čas alebo súťažiť dvaja medzi sebou. Im by som však tie stopy urobila naozaj veľké, veď nech je zábava.