Už vyrábame vianočné darčeky

Od leta som nasušila množstvo byliniek. Zo záhrady mätu, medovku, černicu, rozmarín...

Na vychádzkách som na lúkach pozbierala, čo som poznala. Dcéra si zo mńa robila žarty, keď som si do batôžku na vychádzku okrem fľašky s vodou zbalila aj vreckový atlas liečivých bylín. Vraj, že apka to istí. No, veru nie! Nebol všade signál. Knižka nám prišla vhod.

Vysušené bylinky sme doma vložili do sklednených nádobiek. Občas sme premiešali. Napríklad mäta, medovka, černica. Tento čaj je ozaj vynikajúco ukľudňujúci. Do menších nádobiek sme namleli rozmarín s opečenou a zomletou čili papričkou. Čo by ste vy spojili do bylinkovej zmesi na čaj či varenie?

Nádobky sme začali upravovať - dekorovať. Nech aj prvý dojem okrem vône a chute po otvorení, nech je vynikajúci. 

 

Z perlovky pomocou háčika č. 1,5 urobíme kruhy, ktorými prekryjeme vrchnák nádobky. 

1. verzia

V magickom oku urobíme dlhý stĺpik, retiazkové očko, dlhý stĺpik, retiazkové očko.... 10-krát. Na konci okruh uzavrieme pevným okom.

Druhý okruh háčkujeme tiež dlhými stĺpikmi a retiazkovými očkami. V druhom okruhu háčkujeme v retiazkovom očku tri dlhé stĺpiky a nad dlhým stĺpikom urobíme jedno retiazkové očko. 

V treťom okruhu uháčkujeme nad retiazkovým očkom v predošlom okruhu štyri dlhé stĺpiky a nad tromi dlhými stĺpikmi dve retiazkové očká. 

V štvrtom okruhu ukáčkujeme nad retiazkovými očkami päť dlhých stĺpikov a nad dlhými stĺpikmi uháčkujeme tri retiazkové očká. 

V piatom okruhu zase 6 dlhých stĺpikov a 4 retiazkové očká. 

...

2. verzia

V magickom oku urobíme dlhý stĺpik, retiazkové očko, dlhý stĺpik, retiazkové očko.... 10-krát. Na konci okruh uzavrieme pevným okom.

Druhý okruh háčkujeme tiež dlhými stĺpikmi a retiazkovými očkami. V druhom okruhu háčkujeme v retiazkovom očku dva dlhé stĺpiky a nad dlhým stĺpikom urobíme dve retiazkové očká. 

V treťom okruhu uháčkujeme nad retiazkovými očkami v predošlom okruhu tri dlhé stĺpiky a nad dvomi dlhými stĺpikmi tri retiazkové očká. 

V štvrtom okruhu uháčkujeme nad retiazkovým očkami v predošlom okruhu štyri dlhé stĺpiky a nad dlhými stĺpikmi urobíme štyri retiazkové očká.

...

 

Týmto štýlom nemôžeme robiť veľmi veľké kruhy. Odporúčame kruhy maximálne s priemerom 12 cm. Potom sa už kruhy začnú veľli vlniť. 

 

 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri