Receptár

Ako frgál

Múčniky

Vybrať iné recepty v tento kategórii
  •  
  • Vytačiť
  • Doporučiť
  • Facebook zdieľať

Čo budeme potrebovať

1 malý žĺtok
1 polievková lyžica zmäknutej Hery
medzi prsty sušeného droždia – alebo polovica mokka kávovej lyžičky
80 ml vlažného mlieka
25 g práškového cukru
asi 160 g hladkej múky chlebovej

Ako na to

Cukor rozpustíme v mlieku a premiešame s droždím. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Medzi tým si pretrieme žĺtok s maslom. Do maslovej zmesi vlejeme opatrne za stáleho miešania kvások. Nakoniec po lyžiciach vsypeme a stále miešame múku. Vytvoríme hladké vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť na ozaj teplom mieste asi hodinu. Potom premiesime a necháme znova vykysnúť asi hodinu.
Môžeme vytvoriť v pekáčiku placku, ktorú naplníme makovou alebo tvarohovou plnkou. Placka má byť vlastne ako pizza - okraj hrubší a stred veľmi tenký, ktorý pokryjeme asi 0,5 cm vysokou plnkou. Takže po upečení je koláč asi vysoký 1 cm.
Pečieme pri 180°C vo vyhriatej rúre asi 20 minút podľa veľkosti a hrúbky cesta.
Vyberieme z rúry a položíme na tanier. Prelejeme trochou pustenej Hery okraje, aby boli lesklejšie a po vychladnutí sa ľahšie krájali.

 

A keby ste ho chceli piecť na šporáku v Zepter panvici, pozrite si náš fotopostup.

Panvičku vytrieme pustenou Herou a vysypeme polohrubou múkou. Vložíme cesto a vyformujeme ho na dno panvice. Vtrieme plnku na stred cesta a roztiahneme tak, aby sme nechali asi 1 cm široký okraj. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme na strednej teplote zohrievať, pokým ukazovateľ na pokrievke nevystúpi na stred vonkajšieho zeleného oblúku. Potom vypneme plyn a necháme asi 15 minút pod pokrievkou piecť. Asi dvakrát počas pečenie zdvihneme pokrievku a utrieme ju do sucha, lebo sa na nej zráža para z pečenia.

  frgál

Detail receptu

  •  
  • Náklady
  • Počet porcií
    0
  • Čas prípravy
    Nešpecifikované
  • Obtiažnosť
    Veľmi jednoduchý
  • Prečítané
    5597

Hľadať

Kalendár udalostí

Akcie

16
nov
Zámok Schloss Hof Rakúsko

Odkazovač

Vanislava

uzasny diktatik chcem zopakovat

16/09/2019 - 16:44
Samueeel

Khoko:O

16/09/2019 - 12:13
evaker

Ďakujem :)

14/09/2019 - 10:06
Maja

Ďakujeme :)

13/08/2019 - 14:41
Igor. F

Super! Našiel som tu dobré recepty ale taktiež aj rôzne iné super veci! ?

13/08/2019 - 13:46 1
Štefan

Ďakujem, pracovné listy rad použijem pre vnučku.

04/08/2019 - 10:58 1
Drahu

Vynikajúce pracovné listy. :-) Ste super!!! :-)

25/07/2019 - 09:01 1
Viktor Selecký

Za výborný prospech a vzorné správanie.

24/06/2019 - 11:22
Andrea Musu

Ďakujem, pracovné listy rada použijem :)

23/05/2019 - 13:13 1
silbod

Ďakujeme priatelia. Budeme sa snažiť aj ďalej pridávať pekné a kvalitné...

24/04/2019 - 07:03 2

Zrušiť

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri