1 veľká cibuľa
1 veľká mrkva
1 veľký petržlén
200 g údených rebier
200 g domácej klobásy
150 g veľkej fazule
40 g cesnaku
30 g mletej červenej papriky
2 g feferóniek
1 g mletého čierneho korenia
5 g soli
5 g majoránky
1 dl oleja
50 g hladkej kukuričnej múky
Cibuľu nasekáme na dribno a orestujeme ju na polovici oleja v hrnci do zlatista. Zalejeme 2-mi litrami vody. Pridáme fazuľu a údené rebrá. Varíme pod odchýlenou pokrievkou asi hodinu. Popri varení dolievame teplú vodu (napríklad z rýchlovarnej kanvice). Zatiaľ si nakrájame klobásu, mrkvu, petržlen na kolieska. Vyberieme rebrá z fazule na tanier. Do fazule vsypeme mrkvu s petržlenom. Asi po desiatich minútach vsypeme aj klobásu. Varíme asi 10 minút. Pridáme prepučený cesnak.
Medzitým zvyšný olej rozpálime na panvici, pridáme múku a orestujeme spolu s paprikou. Keď fazuľa zmäkla v polievke, zahustíme ju orestovanou múkou. Necháme variť na strednom plameni asi 5 minút. Vtedy začneme dochucovať soľou a mletým korením alebo feferónkami. A už do odstaveného vsypeme majoránku.
Podávame so širokými rezancami.