550 g nízkej roštenky
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
200 mrazených lesných húb
hubové korenie
soľ
mleté čierne korenie
hladká chlebová múka
olej
podávame s cestovinami
Roštenku nakrájame na štyri rovnaké plátky. Rozložíme si ich. Krajnú blanu odstránime alebo narežeme asi 1 cm od seba. Roštenku naklepeme, osolíme okoreníme, potrieme horčicou z oboch strán.
Do nádoby dáme trochu vody a hubové korenie a mrazené huby tak, aby boli huby zakryté vodou. Dáme na strednom plameni variť.
V hlbšej panvici na rozpálenom tuku prudko opečieme z oboch strán namočenú v hladkej múke. Vyberieme a vložíme do variacej sa vody s hubami. Na panvici, kde sme opekali mäso, opečieme nakrájanú cibuľku, poprášime ešte trochou múky, pridáme rozotretý cesnak, zalejeme panvicu čistou vodou. Rozmiešame a necháme odpariť. Občas premiešame. Môžeme rozmixovať ponorným mixérom do hladka. Vlejeme na mäso s hubami a mäso dodusíme do mäkka.
Podávame s cestovinou.