700 g bravčového pliecka
4 väčšie cibule
2 väčšie zemiaky
stredne veľká hlavička kelu
3 strúčiky cesnaku
rasca
mlet= čierne korenie
olej
soľ
hladká múka na zahustenie
Cibuľu si nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Medzi tým si nakrájame bravčové na kúsky. Do cibule pridáme rascu a jeden pokrájaný strúčik cesnaku. Premiešame a pridáme nakrájané mäso. Orestujeme, osolíme, okoreníme. Podlejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou. Medzi tým si nakrájame na kocky očistený kel a zemiaky. Keď je mäso na polovicu udusené, pridáme kel a zemiaky. Premiešame a znova podlejeme a dusíme ďalej. Na oleji si spravíme hnedú zásnažku, do ktorej pridáme 2 strúčiky rozotretého cesnaku. Keď je všetko v hrnci mäkké, pridáme zásmažku. Poriadne rozmiešame. A ešte asi 5 minút povaríme. Dochutíme soľou, korením, prípadne ešte rozotretým cesnakom.