asi 600 g krkovičky
2 strúčiky cesnaku
1 väčšia biela alebo žltá cibuľa
6 tenkých plátkov obyčajnej slaniny
1 polievková lyžica posekanej pažítky
1 polievková lyžica posekaného ligurčeka lekárskeho
1 polievková lyžica posekanej petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie
Na dno pekáčika poukladáme vedľa seba plátky slaniny. Na slaninu položíme krkovičku v celku. Jemne osolíme a okoreníme na povrchu. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Stiahneme teplotu na 190 a pečieme asi 30 minút. Potom povytiahneme a podlejeme. Zase pečieme asi 30 minút.
Z pekáčika vyberieme krkovičku. Na spodok pekáča na slaninku poukadáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na plátky pokrájaný cesnak. Krkovičku nakrájame na plátky a položíme na pe cibuľu s cenakom. Posypeme ešte trochu soľou a korením. A zasypeme bylinkami. Už len dopečieme.
Podávame s novými varenými zemiakmi.