500 g nakrájaných rezňov bravčového krátkeho karé
1 polievková lyžica zemiakovej múky
soľ
mleté čierne korenie
50 - 75 g masla
500 ml vývaru (mäsový alebo zeleninový)
olej
Nakrájané a naklepané mäso jemne osolíme a okoreníme z oboch strán. Prudko opečieme v rozpálenom oleji z oboch strán. Podlejeme polovicou vývaru a necháme pod pokrievkou dusiť asi 10 minút. Potom odkryjeme, mäso obrátime a dolejeme vývar. Podusíme ešte asi 10 minút. Mäso vyberieme na tanier a do vývaru opatrne vmiešame zemiakovú múku, aby sme šťavu zahustili. Vrátime na plameń. Vmiešame maslo. Vrátime do vývaru plátky mäsa, prikryjeme a necháme asi 2 - 3 minúty prevrieť. Potom odložíme z plameňa a prikryté necháme dôjsť, kým nepodávame.
Podávame s tarhoňou, ale môžeme aj so slovenskou ryžou či ryžou.