zemiakový prívarok
500 g zemiakov, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiny cesnaku, 1 polievková lyžica zemiakovej múky, 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu, bobkový list, soľ, ocot, kryštálový cukor
fašírka
500 g mletého bravčového mäsa, 1 menšia cibuľa, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka, mleté čierne korenie, soľ, nahrubo namletá strúhanka z kukurice
prívarok
Očistené zemiaky nakrájame na kocky a necháme variť vo vode asi 15 minút spoli s celou cibuľou a celými strúčikmi cesnaku, bobkovým listom. Potom vyberieme cibuľu, cesnak, bobkový list a asi tretinu zemiakov s vodou do misky. Pridáme do misky múku, jogurt, všetko dobre rozmixujeme. Opatrne vmiešame do mierne vrúcich zemiakov. Osolíme, okoreníme, pridáme cukor a ocot (občas dávam citrónovú šťavu). Po asi 5-tich minútach odstavíme a pod pokrievkou necháme chladnúť kým nepodávame.
fašírka
Cesnak a cibuľu rozmixujeme a premiešame s vajíčkami. Pridáme soľ, mleté korenie. Vmiešame mäso a nakoniec trochu strúhanky, aby sme vedeli vytvarovať z hmoty valec. Valec potom obalíme v strúhanke. Položíme na papier na pečenie a v rúre rozohriatej na 200 °C pečieme asi 30 minút. Potom vyberieme, nakrájame na plátky hrúbky asi 1 cm. Podávame spolu s prívarkom.