4 teľacie rezne
1 cvikľa
1 menšia mrkva
4 - 6 strúčikov cesnaku
1 - 2 cibule podľa veľkosti a Vašej obľuby
4 polievkové lyžice oleja
50 ml suchého červeného vína
1 čajová lyžička soli
Na rozpálenom oleji opečieme cesnak a cibuľku. Potom na tejto zmesi z oboch strán prudko opečieme rezne. Pridáme nakrájanú cvikľu a mrkvu, prípadne menšie listy z cvikle. Necháme na miernom plameni dusiť asi 10 minút. Potom podlejeme vínom a rezne otočíme. Dusíme znova 10 minút pod pokrievkou. Násmedne odkryjeme, rezne otočíme a necháme ešte 2 - 3 minúty variť bez pokrievky. Potom rezne vyberieme na tanier, zeleninu rozmixujeme a osolíme, vrátime späť rezne a dodusíme do mäkka.
Podávame s vodovými haluškami alebo širokými rezancami.