3 kg kačka, 1 pomaranč, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľká cibuľa, 3 lyžice zemiakového škrobu, 3 lyžice čučoriedkového lekváru (8 lyžíč čerstvých čučoriedok,
Asi trojkilovú kačku dobre nasolíme zvrchu i z vnútra a vložíme do rúry na 200°C. Necháme ju piecť - vlastne zbavovať sa prebytočného tuku. Po asi hodine ju trochu tým tukom prelejeme a prelejeme ju aj asi 50 ml vody, aby začala naberať farbu.
Prichystáme si 1 veľký pomaranč, mleté biele korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľkú žltú cibuľu, 3 polievkové lyžice zemiakového škrobu, 3 polievkové lyžice čučoriedkového lekváru. Na troche kačacej masti speníme cibuľu nakrájanú na menšie kúsky, prisypeme pokrájaný cesnak a dobre premiešame. Pracujeme na prudkom plameni. Vmiešame nakrájanú polovicu pomaranča. Potom pridáme a dobre premiešame zemiakový škrob. Nakoniec vmiešame lekvár. Prilejeme kačacieho vývaru tak, aby sme omáčku rozriedili. Premiešameuž na malom plameni. Potom plameň vypneme a necháme podusiť prikryté kým nebudeme kačku potierať.
Kačku po asi dvoch hodinách vyberieme a potrieme . Ale najprv pekáč zbavíme prebytočnej masti. Vlejeme ju do kameninových misiek alebo skla a necháme vychladnúť. Kačku potrieme čučoriedkovou zmesou najprv zvnútra a potom ešte zvonka. Vložíme späť do rúry a necháme ešte asi 20 - 25 minút piecť, aby nebola veľmi suchá.