Testujeme bezlepkové zmesi

Tentokrát medzi sviatkami sme si zobrali na mušku zmes spoločnosti NOVALIM na pečenie perníčkov.

Ukážeme si ako si môžeme dochutiť trochu perníčky, ale aj čo sa môže stať, keď si zle prečítame návod na obale a ako sme sa vynašli my.

Zmes veľmi rada používam. Perníčky sú voňavé a mäkké hneď po upečení a aj mäkké niekoľko dní. Občas si ich robievam na raňajky ku káve alebo ako desiatu do práce aj počas roka. Niekedy pridám do zmesi aj polievkovú lyžicu pomletých orechov, aby mali trochu inú chuť. Občas, keď sa mi chce, ich polejeme horkou čokoládou. Naposledy som skúsila vyvaľkať tenšie cesto, vykrojila krúžky a po upečení som dva a dva spojila jahodovým lekvárom a tak obliala čokoládou. Vyzerali skoro ako z obchodu. Alebo si upečieme väčšie figúrky, ktoré potom pomaľujem.

Nuž a čo sa mi stalo naposledy? Hoci zmes používam často, predsa som sa zmýlila a do misy, kde som mala vysypanú zmes, som vliala 6 dl vody miesto 0,6 dl. Čo teraz? Nuž som okrem dvoch lyžíc medu ešte pridala jedno vajíčko, dobre vymiešala a vliala do menšej tortovej formy.

    

Dno formy som vyložila papierom na pečenie a boky vytrela herou. Piekla som tento raňajkový perníkový koláč pri 160°C asi 45 minút. 

Hľadať

Kalendár udalostí

Akcie

04
mar
Centrum rodiny, Bazovskeho 6, Bratislava

04
mar
Centrum rodiny, Bazovského 6, Bratislava

30
mar
Zámok SchlossHof Rakúsko

01
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri