Milé čitateľky, tiež si doma často odšťavujete rôzne ovocie či zeleninu? A v odšťavovači potom zostane ešte zbytok dužiny a vy neviete čo s ním? 

Skúsila som malý trik. Vyšiel, dostala som chutné guľky vhodné aj na desiatu pre deti do školy.

 

 {SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-pecieme/jablkovo-mrkvove_gulky2.jpg}

Jablko a mrkva

Zbytok po odštavení z jablka a mrkvy osladíme jemne medom (nemusíte) a zasypeme kokosovou strúhankou. Premiešame a vytvarujeme guľky, ktoré vložíme do chladničky, aby sa dobre spojili. 

   

Zbytok po odšľavení z jablka a mrkvy osladíme medom (nemusíte) a zasypeme na jemno nastrúhanými vlašskými orechami. Zase vytvarujeme guľky a necháme schladiť v chladničke. 

Jablko a hruška

Zbytok jablka a hrušky po odšťavení zmiešame so zmesou namletých vlašských a lieskových orechov. Vytvarujeme guľky a necháme v chladničke do podávania.

Mrkva a pomaranč

Odšľavenú mrkvu a pomaranč - viac mrkvy. Zmiešame s kokosovou strúhankou a vytvarujeme guľky, ktoré necháme schladiť v chladničke.