Čo je to? Mletý a premiešavaný so soľou čerstvý ovčí syr.
Špeciálne sa viac hovorieva o májovej bryndzi. Táto bryndza môže obsahovať aj viac ako 700 mg (na 100 g bryndze) vápnika.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 3925
Počas sviatkov si nájdete určite viac času na prípravu raňajok či dobrej kávy. Posedíte si s rodinou a pritom niečo veľmi dobré popapáte a vypijete si šálku dobrej kávy a možno aj nášho mlieka.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1903
Obložené chlebíčky či chlebíčky s nátierkou sú už neodmysliteľnou súčasťou nášho stolovania s rodinou a priateľmi.
Chlebíčkom nemôžete nikdy nič pokaziť. Výborná nátierka skvelý dizajn. Obložený chlebíček je vhodný ku vínu, pivu, káve i čaju.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2667
Dnes si môžete u nás pozrieť niekoľko receptov, ktoré sme vždy mali počas sviatkov jari na našom stole, ale aj tie čo som pridala už ja, aby sme išli s dobou ako mi raz povedal syn.
K veľkej noci určite neodmysliteľne patrí mazanec, čokoládové vajce, hrudka na slano či vajíčková saláma a po novom som začala robievať aj aspikovú tortu.
Tento rok určite tiež niečo vymyslíme a budúcu Veľkú noc Vám predostrieme nový recept.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1821
Pred asi tromi rokmi sme s deťmi v škole prvýkrát robili želé cukríky.
Inšpirovala nás pri svojej návšteve Martinka Grňová, ktorá nám bola hovoriť o súťaži MasterChef, v ktorej zvíťazila. Doniesla deťom ochutnať pralinky, v ktorých nebol cukor a napriek tomu boli sladké. Potom rozprávala o cukríkoch zo želé, lebo deti v tom čase sledovali zase jedno z tých videí, kde môžete sledovať, čo sa ako zle robí.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 2806
Moja stará mama a jej mama volali zmes na zahusľovanie zátrepka. Dokonca som tento názov našla aj v starších kuchárskych knihách. A aj mne to zostalo. Pôvodne som chcela tento názov použiť aj v nadpise.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 12302
Naše staré mamy ho považovali za najdôležitejšie jedlo dňa. A ešte stále by malo byť. Aj keď väčšina z nás naň zabúda pre každodenné ponáhľanie sa do práce.
Ak teda máte teda voľnejší deň - dovolenka, prázdniny, krásny víkend... Určite si urobte spoločné raňajky a možno aj takéto.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme, pečieme
- Návštevy: 1518