Vyberte si z receptov z našej kuchyne.
Ryba, ktorá sa kedysi plavila aj v niektorých našich riekach. Bolo jej veľa. Každý si ju mohol uloviť.
Dnes patrí k najdrahším rybám. Nemáme ju každý deň na stole. A pritom je tak chutná. Aj mne veľmi zachutila.
Aj jednoduchou nátierkou na chlebíku si môžete spríjemniť večer pri telke či s priateľmi na Silvestra. Ak chlebík pekne dozdobíte, bude lahodiť aj oku aj jazýčkom.
Pripravte si pár dobrých nátierok podľa našich receptov. Neoľutujete.
Teraz pred Vianocami vymýšľame všetci nejaké recepty. Kolegyne aj kolegovia si navzájom vymieňajú receptúry jedál, ktoré doma a varia či pečú. Zaručene dobré a vynikajúce.
Počas nastávajúcich sviatkov sa často stretneme s priateľmi i rodinou. K dobrej atmosfére okrem výborného jedla a koláčikov od výmyslu sveta určite prispejú aj výborné nápoje.
Urobte si niektorý aj z našich návrhov.
Už si robíte zoznam čo uvaríte, čo napečiete, čo budete potrebovať na toto krásne sviatočné obdobie?
Máte návštevu a musíte vymyslieť, lebo ten neje to a ten zas ono? Ten nemôže, ten nesmie, ten len nechce? Je to zložité. Aj na našom webe vám ponúkame pár tipov na to ako a čo pripraviť na slávnostné chvíle s rodinou a priateľmi.
V zime tiež musíme dodržiavať pitný režim ako aj v lete. Byty sú väčšinou prekúrené a veľmi suché.
My vám však dnes neponúkneme také obyčajné nápoje, ale ponúkneme pár receptov na nápoje vhodné na slávnostnejšie príležitosti či pre všetky návštevy. Bez aj s alkoholom. Budú so škoricou, klinčekmi, kardamónom... Ako sa na zimné nápoje patrí.
Po dosť dlhej dobe sa mi zase podarilo vypestovať si pohánkový kvások.
Sťahovala som sa a tak ten pôvodný neprežil. Skúšla som z ryžovej múky, z kukuričnej. Prelistovala som niekoľko webov i skúšala rady podľa fejsbúku, žiaľ nič mi nevyšlo. Doniesla som si základ aj z jedného kurzu varenia, ale ani tento kvások nevydržal. Začala som sa zmierovať s tým, že mám neprajné zóny v byte.
Nakoneic som to nevydržala a predsa len skúsila znova. Vrátila som sa teda k tomu, čo som robievala kedysi. K pohánkovej múke a rasci.
Chlieb som však už piekla podľa návodov a rád z fejsbúku. Kedysi som nerobievala rozkvas a používala som jablkovú vlákninu, ale psylium je ozaj vhodnejšie.