Pripravujeme obloženú misu

Dnes si pripravíme roládu z tvrdého syra Eidam vhodnú ako predjedlo i ako jedlo vhodné na dekorovanie obložených mís.

Takto pripravený syr môžeme použiť aj ako predjedlo pri slávnostnej večeri.

 

Potrebovať budeme 250 g neúdeného syra Eidam 45%. Vložíme ho do dvoch mikroténových vrecúšok a dobre zauzlíme. Takto schovaný syr vložíme na asi 15 minút do vriacej vody. Po vybratí, necháme chvíľu vyhladnúť a syr vyberieme von.

   

Syr rozvaľkáme na roztiahnutom alobale, ktorý sme potreli pierkom čírou riedkou želatinou. A teraz môžeme syr plniť. Po naplnení syr zroľujeme a zase potrieme povrch riedenou želatinou. Zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť. 

     

Ako plnku môžeme použiť aj len hrubšie nakrájanú šunku alebo môžeme urobiť bryndzu vymiešanú s mletou paprikou... Želatinu používame pre istotu, aby sa nám syr náhodou nenalepil na alobal. 

 

 

 

 

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Akcie

18
dec
Centrum rodiny Bratislava-Dúbravka

22
dec
Zámok Schloss Hof Rakúsko
-
Schloßhof

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri