Pripravujeme obloženú misu

Dnes si pripravíme roládu z tvrdého syra Eidam vhodnú ako predjedlo i ako jedlo vhodné na dekorovanie obložených mís.

Takto pripravený syr môžeme použiť aj ako predjedlo pri slávnostnej večeri.

 

Potrebovať budeme 250 g neúdeného syra Eidam 45%. Vložíme ho do dvoch mikroténových vrecúšok a dobre zauzlíme. Takto schovaný syr vložíme na asi 15 minút do vriacej vody. Po vybratí, necháme chvíľu vyhladnúť a syr vyberieme von.

   

Syr rozvaľkáme na roztiahnutom alobale, ktorý sme potreli pierkom čírou riedkou želatinou. A teraz môžeme syr plniť. Po naplnení syr zroľujeme a zase potrieme povrch riedenou želatinou. Zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť. 

     

Ako plnku môžeme použiť aj len hrubšie nakrájanú šunku alebo môžeme urobiť bryndzu vymiešanú s mletou paprikou... Želatinu používame pre istotu, aby sa nám syr náhodou nenalepil na alobal. 

 

 

 

 

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
4
5
6
7
8
11
12
13
14
15
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

Akcie

12
dec
Zámok Schloss Hof
-
Schloßhof

16
dec
Škola varenia Jem iné Stará tržnica Námestie SNP 25 811 01 Bratislava

17
dec
OC Dúbrawa Bratislava Dúbravka

28
dec
Čajovňa Symetria Devínska Nová Ves

Výstavy

12
dec
Poštovní muzeum, Nové mlýny 2, Praha 1 (Česká republika)

Partneri