Šéfkuchár varí špenátové rizoto

Čo nevidieť je tu Veľká noc a ešte pred ňou zelený štvrtok. Väčšina z nás v tento deň varí špenátovú polievku alebo špenátový prívarok s vajíčkom a zemiakmi. Ak by ste chceli skúsiť niečo iné - menej tradičné, nechajte sa inšpirovať.

 

Prichystáme si suroviny.

500 g uvarenej ryže, 500 g mrazeného špenátového pretlaku, 250 ml plnotučného mlieka, 20 g masla, 3 strúčiky cesnaku, 200 g tvrdého syra (parmezán), 1 malá, cibuľa, soľ, mleté čierne korenia

   

Na roztopenom masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľku. Pridáme polovicu na jemno posekaného cesnaku.

 

Osolíme a okoreníme. Pridáme rozpustený špenátový pretlak. Premiešame. Necháme prevrieť. Zalejeme mliekom.

Vmiešame polovicu nastrúhaného syra a ryžu. Pridáme zvyšok pretretého cesnaku. Premiešame. Chvíľu podusíme, kým nám nestuhne. Dochutíme zase soľou a korením.

  špenátové rizoto

Misku si vylejeme prúdom vody. Natlačíme do nej syr, ktorý vyklopíme na tanier. Podávame posypané syrom a nakrájanou paradajkou. Ako nápoj je vhodné mlieko.

sefkuchar RomanŠéfkuchár Roman radí. "Aj takto môžete minúť ryžu, ktorá vám zostala z predošlého dňa."

 

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
31

Akcie

18
mar
Centrum rodiny, Bazovského 6, Bratislava

25
mar
Centrum rodiny, Bazovskeho 6, Bratislava

30
mar
Zámok SchlossHof Rakúsko

01
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

04
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

Odkazovač

silbod

Krásne ste upravili stránku. Je živšia. Taká sviežejšia. Nehc sa darí.

16/03/2019 - 19:06 1
Maja

Tu môžete nechať krátky odkaz :)

16/03/2019 - 15:57 1

Zrušiť

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri