Šéfkuchár varí šampiónovú ryžu

Prílohy alebo ako si urobiť ryžu, zemiaky či iné prílohy k mäsu alebo zelenine? Pár receptov nájdete aj na našej stránke v receptári.

V rýchlosti sme však navštívili šéfkuchára Romana pri práci a nafotili sme krátky postup na šampionovú ryžu. Takto urobenú ryžu môžete použiť ako prílohu ale aj ako hlavné jedlo.

 


 
Ryža so šampiónmi

300 g ryže
4 stredne veľké hlavičky šampiónov
jedna jarná cibuľka
1/2 čajovej lyžičky soli
450 ml vriacej vody
2 polievkové lyžice oleja
Ryžu prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať. V hrnci si rozpálime olej. Nasypeme ryžu, ktorú neustále miešame, aby sa oteplila.

Vsypeme nakrájané šampióny a cibuľku na jemno. Premiešavame dobre asi minútu. Zalejeme vriacou vodou pomaly a stále miešame asi 2 - 3 minúty na prudkom plameni. Voda sa nám pomaly odparí. Hrniec prikryjeme pokrievkou a odstavíme. Necháme dôjsť asi 20 minút.

Ryžu môžeme podávať vyformovanú v naberačke a tak vytvarovať kopčeky. Naberačku si namočíme do studenej vody, aby nastal kontrast teplôt a tak sa nám lepšie ryža odlepí z naberačky na tanier.

   "Takto pripravenú ryžu môžete použiť aj ako hlavné jedlo. Posypete nastrúhaným syrom a posekanou bazalkou."

 

Hľadať

Kalendár udalostí

Akcie

04
mar
Centrum rodiny, Bazovskeho 6, Bratislava

04
mar
Centrum rodiny, Bazovského 6, Bratislava

30
mar
Zámok SchlossHof Rakúsko

01
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri