Šéfkuchár zapeká bezlepkové cestoviny

 

Aj v reštauráciach či jedáňach sa už snažia variť bezlepkovo pár porcií. Hlavne tam, kde prichádza do podniku nejaký zákazník pravidelne - už sa aj kuchár snaží, aby neprišiel o zákazníka. Veď aj on je hladný a chorobu si nevyberáme.

A ako hovorí náš šéfkuchár Roman: "Všetko sa dá, keď sa chce."

 

 

Pripravíme si 500 g bezlepkových veľkých cestovín, ktoré uvaríme v vo vriacej vode polovičný čas ako je napísané na obale. Prelejeme studenou vodou a dobre scedíme. 

Kým sa nám varili cestoviny, na panvici rozpustíme 1 kopcovitú čajovú lyžičku kokosovej masti. A na nej opražíme na menšie kúsky nakrájanú cibuľu. A na nej opečieme nakrájaných asi 250 g šampiónov.  Nakrájame si mäso z 1300 gramovej varenej sliepky.

   

Všetky šampióny si zmiešame v mise s mäsom a aj s cestovinami.

Prichystáme si zálievku z 500 ml kyslej smotany, 4-roch vajíčok veľkosti M, soli a mletého čierneho korenia. Dobre všetko rozmixujeme.

   

Do misy k cestovinovej zmesi pridáme 100 gramov nakrájanej petržlenovej vňate a polovicu zálievky. Premiešame.

    

Pekáč vytrieme kokosovou mašťou. Vsypeme cestovinovú zmes. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a hneď stiahneme teplotu na 180°C. Pečieme asi 30 minút.  Potom vyberieme a posypeme 250.timi gramami na hrubo nastrúhaného syra. Zalejeme rovnomerne zvyškom zálievky. Vložíme do rúry na 220°C na asi 10 minút. 

  

Podávame so zeleninovou oblohou.

 

 

"Veľa zákazníkov ani nevie, že jedli bezlepkové jedlo a aj napriek tomu pochválilia."

 

 

Hľadať

Kalendár udalostí

Akcie

18
aug
Schloss Hof
-
Schloßhof

11
sep
Centrum rodiny Bratislava-Dúbravka

15
sep
Zámok Schloss Hof Rakúsko
-
Schloßhof

31
okt
Zámok Schloss Hof Rakúsko
-
Schloßhof

17
nov
Zámok Schloss Hof Rakúsko
-
Schloßhof

Výstavy

17
aug
Schloss Hof
-
Schloßhof

Partneri