Šéfkuchár varí jednoduchú rybaciu polievku

Dnes si spolu so šéfkuchárom Romanom uvaríme jednoduchú rybaciu polievku z rybieho filé a koreňovej zeleniny. 

Pôvodne recept vznikol v jedálni pre dospelých a tak množstvo surovín je prepočítané na 10 osôb.

Tento recept by bol vhodný aj do školských jedální. 

 

 

Budeme potrebovať:

400 g rybieho filé, 2 väčšie mrkvy, 1 petržlen, asi 1/4 zeleru, 1 veľká cibuľa, 1 polievková lyžica kokosovej masti, soľ, mleté čierne korenie, 20 g paradajkového pretlaku

Začíname:

Cibuľu nakrájame na jemno. Koreňovú zeleninu nastrúhame na jemno. Na kokosovej masti speníme do sklovita cibuľu. Prisypeme zeleninu a dobre premiešame.

 

Vmiešame soľ, korenie a pretlak. Vhodíme filé a zalejeme vodou.

   

Varíme na strednom plameni asi pol hodinu. Odstavíme a dochutíme soľou a prípadne korením. 

 

Tento recept ma ozaj zaujal. Veľmi jednoduchý a chutný. Polievka je zahustená rozvarenou zeleninou a aj napriek tomu je sýta a zároveň veľmi ľahká. Šéfkuchár Roman nám povedal, že k tejto polievke prišiel raz náhodou. Proste už dávno nemali na jedálnom lístku rybaciu polievku, ale zároveň chceli, aby ju jedli aj deti. A táto sa ozaj podarila. Chutila aj deťom.

 

 

Hľadať

Kalendár udalostí

Akcie

04
mar
Centrum rodiny, Bazovskeho 6, Bratislava

04
mar
Centrum rodiny, Bazovského 6, Bratislava

30
mar
Zámok SchlossHof Rakúsko

01
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri