Šéfkuchár Roman pečie mäsovú roládu

 

Akosi sme si doma zvykli na rôzne rolády - kombinácie rôznych druhov mäsa, zeleniny alebo dokonca ovocia.

Aj dnes vám ponúkneme jeden z takýchto výmyslov, čo nám odporučil šéfkuchár Roman. Jedlo na tanieri je veľmi pekné - pestré. Každý, kto je očami, ho určite ochutná.

 

 

Robíme plnku

 Na masle speníme 1 červenú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 rôzne zafarbené papriky. Potom zmiešame s 400 g na jemno zomletého morčacieho mäsa s 2-mi vajíčkami. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. My sme pridali ešte za hrsť na jemno posekanej petržlenovej vňate.

         

Chystáme si cesto z krátkeho karé

 Mäso opatrne kol-dokola rozkrojíme na hrúbku asi 1 cm. Potom naklepeme. Mäso mierne posolíme.

           

Položíme na pekáč jemne vytretým olejom. 

Vyberáme z rúry

 Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C asi hodinu. V polovici podlejeme vodou a výpekom. 

 

Robíme šťavu na poliatie pri servírovaní

Zlejeme do hrnčeka šťavu, ktorá vznikla v pekáči. Dolejeme zeleninový vývar do 350 ml. Vmiešame štipku čierneho korenia a asi polovicu čajovej lyžičky soli. Vmiešame 2 polievkové lyžice Solamylu. Potom na strednom plameni prevaríme za stáleho miešania asi 3 minúty. 

 

Podávame

alebo s ryžou alebo s varenými zemiakmi.

šéfkuchár Roman   "Jedlo veľmi pekne pôsobí na tanieri. Je pestré. Väčšina z nás je očami a tak určite takéto jedlo ochutná."

 

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
31

Akcie

25
mar
Centrum rodiny, Bazovského 6, Bratislava

25
mar
Centrum rodiny, Bazovskeho 6, Bratislava

30
mar
Zámok SchlossHof Rakúsko

01
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

04
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

Odkazovač

silbod

Krásne ste upravili stránku. Je živšia. Taká sviežejšia. Nehc sa darí.

16/03/2019 - 19:06 1
Maja

Tu môžete nechať krátky odkaz :)

16/03/2019 - 15:57 1

Zrušiť

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri