Šéfkuchár pripravuje jarné jedlá

Dnes si urobíme jedlá, ktoré sa zvyknú pripravovať na jar v súčasných reštauráciach.

Nebojte sa, vôbec nie sú zložité. A sú aj zdravé.

 

Rukolový šalát

    

 Nakrájame si cherry paradajky na polovice, na polkolieska červenú cibuľu a papriku trikolóru. Všetko v rovnakom množstve. Premiešame v šalátovej mise. Pridáme polovičné množstvo na kolieska nakrájaného póru. Primiešame na menšie kúsky nakrájaného tuniaka (zliate z oleja). Prelejeme olivovým olejom, citrónovou šťavou a balzamikom. Nakoniec ručne vmiešame rovnaké množstvo rukoly ako paradajok. 

Špenátové palacinky

Cesto si pripravíme z 500 ml polotučného mlieka, 2 stredne veľkých vajíčok, 2 nastrúhaných cesnakových strúčikov, štipky soli a 200 g zmesi NOVALIM Forte na pečivo. 

Upečieme na mierne omastenej panvici tenké palacinky z oboch strán.

    

Naplníme palacinky najprv baby špenátom, šunkou alebo syrom a stočíme. Takto pripravené palacinky si môžeme uzavrieť do alobalu a odložiť do chladu. Palacinky prihrejeme potom v rúre na 160°C. Podávame s miešaným šalátom a s mierne osoleným bielym jogurtom.

      

 

 

   " Môžeme však palacinky stočiť len so špenátom a na tanieri preliať syrovou omáčkou a podávať ozdobené kúskami paradajky."

 

 

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
31

Akcie

18
mar
Centrum rodiny, Bazovského 6, Bratislava

25
mar
Centrum rodiny, Bazovskeho 6, Bratislava

30
mar
Zámok SchlossHof Rakúsko

01
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

04
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

Odkazovač

silbod

Krásne ste upravili stránku. Je živšia. Taká sviežejšia. Nehc sa darí.

16/03/2019 - 19:06 1
Maja

Tu môžete nechať krátky odkaz :)

16/03/2019 - 15:57 1

Zrušiť

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri