Šéfkuchár pečie panenku

Dnes vám ponúkne šéfkuchár Roman recept, ktorý učievajú na kurzoch varenia v Chefparade Slovensko. 

Potrebujeme

väčšiu panenku

Plnka

200 g kozieho syra, 80 g žihľavových listov

Obalenie

200 g ľanových semiačok, 2 vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, špajlu

Panenku rozbalíme na plát. Mierne osolíme a naplníme syrom nakrájaným na kocky premiešaným s natrhanými listami žihľavy. Stočíme a špajlou zaprieme, aby sa panenka nerozpadla.

      

Panenku vyváľame v rozšľahanom vajíčku a v osolených a okorenených ľanových semiačkách. Položíme na papierom vyložený plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.

       

Podávame so zeleninou dusenou na vode alebo čerstvou. 

Na úvodnej fotografii je panenka s prílohou - brokolicové hranolčeky. https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/recepty/42-prilohy-k-jedlam/356-brokolicove-hranolceky 

 

Hľadať

Kalendár udalostí

Výstavy

20
aug
Schloss Hof a Schloss Niederweiden
-
Schloßhof

20
aug
Vajanského nábrežie 2, Bratislava
-
Bratislava

20
aug
Bibiana, Bratislava
-
Bratislava

20
aug
Slovenska pošta, a.s., Partizánska cesta 9, Banská Bystrica

08
sep
Ambrušova 7 821 04 Bratislava - Slovakia

Partneri