Šéfkuchár varí mäsový puding

 

Pred pár dňami sme si so šéfkuchárom Romanom pripravili puding na slano - z vareného miešaného hovädzieho a bravčového mäsa. 

Nie je to práve časovo jednoduchý recept, ale veľmi chutný. Vyskúšajte.

Pol kila vareného mäsa pokrájame a udusíme na kúsku masla spolu s nakrájanou veľkou cibuľou. Potom všetko dobre pomelieme. Pridáme 3 žĺtky, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame. Vmiešame trochu strúhanky alebo detskej krupice. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov.

     

Maslom si vytrieme porcelánové šálky a vysypeme strúhankou. Vtlačíme jemne mäsovú zmes.

   

Pripravené poháre vložíme do hrnca s vodou - voda siaha asi do polovice výšky pohárov. Prikryjeme a privedieme na strednom plameni do varu. Varíme asi pol hodinu. Necháme asi pol hodinu ešte pod pokrievkou pôsobiť a až potom vyberieme a vyklopíme na tanier.

  

Podávať môžeme s dusenou alebo parenou zeleninou, ale aj s hranolkami a omáčkou urobenou z vývaru.

 

 

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Akcie

17
nov
Zámok Schloss Hof Rakúsko
-
Schloßhof

20
nov
Centrum rodiny Bratislava-Dúbravka

08
dec
Čajovňa Symetria v Devínskej Novej Vsi

Výstavy

16
nov
Schloss Hof
-
Schloßhof

Partneri