Šéfkuchár varí jedlo našich predkov

Dnes si spolu s pánom Romanom pripravíme jelenie srdce v zeleninovej omáčke.

Budeme ho robiť skoro tak ako ho robili naši predkovia ešte niekedy veľmi dávno. Doma môžete použiť aj hovädzie srdce alebo hovädzí jazyk a urobiť si ich podobne podľa nášho návodu.

Budeme potrebovať 2 polievkové lyžice masti, 4 väčšie mrkvy, 4 veľké žlté alebo biele cibule, 8 - 10 strúčikov cesnaku, 1 menšiu hlavu zeleru, asi 5 cm dlhú vetvičku petržlenu, 1 čajovú lyžičku soli a 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia.

Cibuľu na masti orestujeme. Vmiešame na menšie kusy nakrájanú zvyšnú zeleninu a rozmarín. Vmiešame soľ a korenie. Položíme rozpolené srdce na vrch a zalejeme vodou. Prikryjeme a pod pokrievkou necháme variť asi 2 - 2a1/4 hodiny. 

        

Potom srdce vyberieme. vývar necháme ešte bez pokrievky trochu odvariť a nakoniec zeleninu rozšľaháme. Podávame na tanieri srdce na omáčke s ražným chlebom alebo varenými zemiakmi.

 

 

 

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Akcie

15
dec
Zámok Schloss Hof Rakúsko
-
Schloßhof

18
dec
Centrum rodiny Bratislava-Dúbravka

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri