Šéfkuchár varí jedlo našich predkov

Dnes si spolu s pánom Romanom pripravíme jelenie srdce v zeleninovej omáčke.

Budeme ho robiť skoro tak ako ho robili naši predkovia ešte niekedy veľmi dávno. Doma môžete použiť aj hovädzie srdce alebo hovädzí jazyk a urobiť si ich podobne podľa nášho návodu.

Budeme potrebovať 2 polievkové lyžice masti, 4 väčšie mrkvy, 4 veľké žlté alebo biele cibule, 8 - 10 strúčikov cesnaku, 1 menšiu hlavu zeleru, asi 5 cm dlhú vetvičku petržlenu, 1 čajovú lyžičku soli a 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia.

Cibuľu na masti orestujeme. Vmiešame na menšie kusy nakrájanú zvyšnú zeleninu a rozmarín. Vmiešame soľ a korenie. Položíme rozpolené srdce na vrch a zalejeme vodou. Prikryjeme a pod pokrievkou necháme variť asi 2 - 2a1/4 hodiny. 

        

Potom srdce vyberieme. vývar necháme ešte bez pokrievky trochu odvariť a nakoniec zeleninu rozšľaháme. Podávame na tanieri srdce na omáčke s ražným chlebom alebo varenými zemiakmi.

 

 

 

Hľadať

Kalendár udalostí

Akcie

04
mar
Centrum rodiny, Bazovskeho 6, Bratislava

04
mar
Centrum rodiny, Bazovského 6, Bratislava

30
mar
Zámok SchlossHof Rakúsko

01
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri