Šéfkuchár varí jedlo našich predkov

Dnes si spolu s pánom Romanom pripravíme jelenie srdce v zeleninovej omáčke.

Budeme ho robiť skoro tak ako ho robili naši predkovia ešte niekedy veľmi dávno. Doma môžete použiť aj hovädzie srdce alebo hovädzí jazyk a urobiť si ich podobne podľa nášho návodu.

Budeme potrebovať 2 polievkové lyžice masti, 4 väčšie mrkvy, 4 veľké žlté alebo biele cibule, 8 - 10 strúčikov cesnaku, 1 menšiu hlavu zeleru, asi 5 cm dlhú vetvičku petržlenu, 1 čajovú lyžičku soli a 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia.

Cibuľu na masti orestujeme. Vmiešame na menšie kusy nakrájanú zvyšnú zeleninu a rozmarín. Vmiešame soľ a korenie. Položíme rozpolené srdce na vrch a zalejeme vodou. Prikryjeme a pod pokrievkou necháme variť asi 2 - 2a1/4 hodiny. 

        

Potom srdce vyberieme. vývar necháme ešte bez pokrievky trochu odvariť a nakoniec zeleninu rozšľaháme. Podávame na tanieri srdce na omáčke s ražným chlebom alebo varenými zemiakmi.

 

 

 

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
18
19
20
21
22
25
26
28
29

Akcie

16
nov
Zámok Schloss Hof Rakúsko

Odkazovač

monkabrmbolka

Ďakujem;)

28/10/2019 - 15:58
majka168

Ďakujem
:)

03/10/2019 - 18:07 1
Vanislava

uzasny diktatik chcem zopakovat

16/09/2019 - 16:44
Samueeel

Khoko:O

16/09/2019 - 12:13
evaker

Ďakujem :)

14/09/2019 - 10:06
Maja

Ďakujeme :)

13/08/2019 - 14:41
Igor. F

Super! Našiel som tu dobré recepty ale taktiež aj rôzne iné super veci! ?

13/08/2019 - 13:46 1
Štefan

Ďakujem, pracovné listy rad použijem pre vnučku.

04/08/2019 - 10:58 1
Drahu

Vynikajúce pracovné listy. :-) Ste super!!! :-)

25/07/2019 - 09:01 1
Viktor Selecký

Za výborný prospech a vzorné správanie.

24/06/2019 - 11:22

Zrušiť

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri