Dnes so šéfkuchárom Romanom pripravujeme raňajky pri slávnostnejšej príležitosti. Teda na čas kedy si môžete raňajky vychutnať. 

Nafotili sme pre vás prípravu nátierky zo sliepky.

 

 {SCOpenGraph image=http://www.dobre-napady.sk/images/clanky/varime-so-sefkucharom/desiata/pena_sliepka9.jpg}

Občas doma robíte vývar zo sliepky? A chcete teraz použiť varené mäso inak? Odporúčame výbornú nátierku.

Pripravíme si základné suroviny:

asi 500 g mäsa zo sliepky, 1 biela cibuľa, 1 žltá cibuľa, asi 50 ml vývaru, soľ, mleté čierne korenie, asi 1 polievkovú lyžicu kyslej smotany (ak môžete, môže byť aj majonéza), osminku masla

     

Mäso nakrájame na menšie kúsky a spolu s cibuľou orestujeme na maslei. Podlejeme vývarom. Privedieme do varu na strednom plameni. Rozmixujeme na úplne jemno. Vmiešame kyslú smotanu alebo majonézu.

  

Necháme stuhnúť v chlade.

Podávame:

Môžeme podávať na chlebíkoch alebo kukuričných plackách alebo aj naplnené vo vajíčku či paradajke alebo paprike a potom si každý môže vybrať na čo si natrie nátierku.

   

 

   "Nátierku môžete použiť aj na rožok alebo chlieb na desiatu do školy vášmu dieťaťu.

Nátierku uchovávajte v chlade najviac tri dni."