Už je zase obdobie varenia a pečenia kačíc a husí.
Aj na našej stránke sme teda so šéfkuchárom Romanom pustili do pečenia kačky. Ponúkame vám recept, ktorý vymyslel pre túto sezónu.
Kačka v citrónovo-medovej marináde
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 5152
Dnes si ukážeme spolu so šéfkuchárom Romanom ako môžeme urobiť perkelt z králika v hrnci Zepter.
Starý recept, ktorý varieva pán Roman roky vo veľkých "kotloch" v reštaurácii, pre nás upravil pre 6 osôb a zároveň sme recept upravili pre prípravu v týchto hrncoch.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 47444
Sem-tam natrafíme na zlacnené hovädzie mäso a môžeme si urobiť aj napríklad takýto hovädzí guláš, ktorý by inak nepatril k tým lacným jedlám.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 5786
Už sa začína zase obdobie jesenných grilovačiek a stretnutí s priateľmi a rodinou. Ponúkame vám recept na zaujímavý nápoj na chladné obdobie.
"Môžete ho však použiť aj pri liečení chrípky.", usmial sa šéfkuchár Roman.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 5004
Dnes sme si skúsili so šéfkuchárom Romanom urobiť jedlo, ktoré mu chutievalo ako stredoškolákovi a mama mu ho často musela doma robiť.
Pokiaľ mäso prešpikujete len zeleninou, môžete ho považovať za jedlo vhodné aj pre bezlepkovú diétu.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 5999
Dnes sme sa so šéfkuchárom Romanom venovali starému jedlu. Rozhodli sme sa, že dnes budeme mať slávnostný obed podľa starého recepty našich predkov.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 4929
Robili ste doma vývar z hovädzieho mäsa? Chcete varené mäso použiť a nie len s chrenovou omáčkou ako sme kedysi zvykli mávať doma alebo v jedálňach?
Skúste aj niečo iné.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 6584
Čítať ďalej: Varené hovädzie so zelenou fazuľkou a zeleninovým pyré