Dala som sa na radikálnu zmenu. Po operácii som bola donútená zmeniť stravovanie. Organizmus to proste potreboval. Nuž Vám ponúkam moje nojé recepty na raňajky - z môjho pohľadu úplný úlet.
Praženica s rukolou alebo petržlenovou vňaťou
2 vajíčka, 1 čajová lyžička slnečnicového oleja, 35 g rukoly alebo petržlenovej vňate, soľ, 2 cherry paradajky
Vajíčka vymiešame so soľou. Prelejeme na rozpálený olej. Posypeme rukolou a premiešame. Opečieme. Podávame a paradajkami.
Ananás s jogurtom
2 kolieska (hrubé asi 1 cm) čerstvého ananásu, 1 polievková lyžica strúhaného kokosu, 1 čajová lyžička medu, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, 150 g bieleho Zvolenského jugurtu
Ananás nakrájame na kocky. Marinujeme v citrónovej šťave vymiešanej s medom asi pol hodiny. Potom ananás vyberieme a necháme trocha stiecť. Na panvici alebo na grile ho opečieme. Vsypeme do misky, kde prelejeme jogurtom premiešaným so šťavou, v ktorej sme marinovali ananás. Posypeme strúhaným kokosom. Podávať môžeme teplé aj studené.
Sladké lievance
2 vajíčka, 2 a pol polievkovej lyžice zmesi Liana Cake, 50 ml vody, 5 - 6 jahôd
Vajíčka rozmiešame. Opatrne za miešania vlejeme vodu a nakoniec premiešame so zmesou Liana. Pridáme na drobné kúsky pokrájané jahody. Necháme postáť asi štvrťhodiny. Potom opečieme na neprilnavej panvici lievančeky z oboch strán asi po 3 minúty. Z prvej strany si však panvicu prikryjeme.
Vločky na sladko
3 polievkové lyžice ovsených vločiek, 8 rozpolených mandlí, 2 prezreté jahody, Polovica očisteného a odblaneného pomaranča, 80 g jemného tvarohu
Vločky a mandle jemne opečieme na panvici. Vsypeme do misky a primiešame kúsky pomarančoväho "mäska" so šťavou. Necháme aspoň štvrťhodiny napučať. Primiešame na drobno nakrájané jahody. A nakoniec tvaroh. Misku môžeme posypať potrhanými kúskami medovky.
Banán s tvarohom
1 menší banán, 2 čajové lyžičky Carobu, 125 g hrudkového tvarohu, 4 kešu orechy
Všetky ingrediencie vhodíme do mixéra. Rozmixujeme.
Jarná bryndza
45 g 100 %-tnej ovčej bryndze, 4 červené redkvičky, 2 jarné cibuľky, 4 polievkové lyžice tučného zvolenského jogurtu
Redkvičky nakrájame na drobno. Podobne aj cibuľky. V miske všetko premiešame s jogurtom a bryndzou. Podávane s paradajkou a pažítkou.