Šéfkuchár varí kapustnicu

Blížia sa Vianoce a s nimi aj stres z prípravy slávnostných jedál. Uvarte si spolu s nami štedrú kapustnicu moderným spôsobom.

Budeme spolu budeme variť v tlakovom hrnci recept, ktorý vznikol po kopnutí múzou akoby povedali muzikanti. Smial sa šéfkuchár Roman. Chceme variť na starší spôsob, ale ušetriť čas strávený v kuchyni v dnešnej uponáhľanej dobe.

Potrebujeme:

500 g kyslej kapusty, 250 g žltej cibule, 100 g bravčovej masti, 200 g hlivy, 150 g bravčového pliecka, 150 g hovädzieho predného, 150 g údeného pliecka, 150 g údenej klobásy, 100 g sušených sliviek, 10 g sušených húb, 2 strúčiky cesnaku, 50 g mletej červenej papriky1 malý zemiak, celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list, soľ, celá rasca

Poďme na to.

V jednom hrnci si v 300 ml vody dáme variť čierne korenie, nové korenie a bobkový list. Necháme na najmenšom plameni prevariť asi 10 minút. Potom už len necháme pod pokrievkou luhovať.

Na panvici si opražíme na masti (alebo na oleji) na drobné kúsky nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľka opražená do zlatova, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, mletú červenú papriku, celú rascu a celé premiešame.

 

Cez sitko prilejeme vývar z korenín do cibuľového základu a premiešame. Celé vlejeme do veľkého hrnca. Vložíme prekrájanú kvasenú kapustu. Vložíme na drobné kocky nakrájané hovädzie mäso, na väčšie kocky bravčové mäso, na kocky údené mäso, na hrubšie kolieska nakrájanú klobásu a na rezance nakrájanú hlivu. Prisypeme sušené huby a slivky. Vlejeme vodu po čiarku na hrnci. Premiešame. Tlakový hrniec uzavrieme a necháme na strednej teplote vyskočiť červený gombík. Potom stlmíme plyn na najmenší plameň a varíme 45 minút. Plyn vypneme a necháme červený gombík pozvoľne padnúť. Otvoríme pokrievku. Premiešame.

Vlejeme a vmiešame rozmixovaný zemiak a jeden strúčik cesnaku. Necháme zovrieť a vypneme. Prikryté necháme až do podávanie. Dochutíme soľou.

 

Podávame s kyslou smotanou.

 kapustnica

 

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Odkazovač

silbod

Petra, napíšte na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., cez odkazovač sa to nedá riešiť... U nás nie je podmienka byť pracovníkom školy.

14/05/2020 - 14:48
Petra

Dobrý deň. Zaregistrovala som sa ako súkromná osoba. Bez školy. Chcela som pracovné listy. Prišiel mail na aktiváciu, ale nejde mi to.
Petra

14/05/2020 - 11:28
silbod

Vanda, musíte si nájsť na konkrétnom náhľade prac.listu vpravo dolu zelenú šípku a na ňu kliknúť. Pracovný list sa Vám vo formáte JPG alebo PNG. Potom yvtlačíte.

06/05/2020 - 13:02
vanda

prosim o vytlacenie pracovnych listov,pisanie cisel,

06/05/2020 - 12:03
Maja

Pracovné listy sa dajú stiahnuť po prihlásení. Pri každom pracovnom liste vpravo dole je potom zelená šipka, pomocou ktorej si ho stiahnete do svojho počítača.

29/04/2020 - 23:30 1
Michala

Prečo sa nadajú stiahnuť dané pracovné listy na vytlačenie ?!

29/04/2020 - 20:45
Maja

Napíšte na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., cez odkazovač sa to nedá riešiť...

20/04/2020 - 16:54
Ajka 7

nejde mi prihlásiť sa ...

20/04/2020 - 16:49
silbod

Milá Maria, môžete sa zaregistrovať bežne ako na iných stránkach alebo v registrácii môžete len prepojiť cez svoje FB. U nás ste len ako súkromná osoba. Budeme sa tešiť.

15/04/2020 - 14:17
Maria

Prosím Vás, ako sa zaregistrovať na stránku, ked som len pedagog a nemáme predplatenú stránku ako škola. Ďakujem za odpoveď.

15/04/2020 - 14:04

Zrušiť

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri