Aj včera sme so šéfkuchárom Romanom pripravovali studené misy. Dobošku na slano, plnené papriky či paradajky, vajíčka plnené lososom... V tejto verzii hral hlavnú roku mierne pikantný hovädzí šalát.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 3421
Dnes si so šéfkuchárom Romanom upečieme kuraciu roládu.
Pre náš článok ju trochu upravil, aby som ju mohla jesť aj ja - teda bez glutanu. Inak by plnku robil z rožkov, ale sám vidí, že ľudí s podobným problémom ako mám ja, narastá a tak sa snaží prispôsobiť zákazníkovi.
Nuž pri mne si teda vyskúšal ako bude chutiť aj takáto zmena a či by ju mohol uplatniť aj v jedálni, kde varí.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 4103
Dnes so šéfkuchárom Romanom pripravujeme raňajky pri slávnostnejšej príležitosti. Teda na čas kedy si môžete raňajky vychutnať.
Nafotili sme pre vás prípravu nátierky zo sliepky.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 2987
Šéfkuchár Roman dnes robí slávnostné stolovanie - vlastne len ochutnávkové misy a taniere, z ktorých si zákazníci vyberú, čo chcú ponúkať na Silvestrovskej party.
Jeden z receptov sme pre vás aj nafotili. Asi ten najstarší - šunkovú penu.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 4448
Dnes si spolu so šéfkuchárom Romanom uvaríme jednoduchú rybaciu polievku z rybieho filé a koreňovej zeleniny.
Pôvodne recept vznikol v jedálni pre dospelých a tak množstvo surovín je prepočítané na 10 osôb.
Tento recept by bol vhodný aj do školských jedální.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 14260
Dnes budeme robiť bravčové pliecko na sladko-kyslo, ale predsa trochu inak.
Odporúčame toto jedlo ako chod na slávnostnú príležitosť alebo rodinné stretnutie. Množstvo surovín je napísané tak, že dnešné jedlo je vhodné pre 8 - 10 osôb.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 3462
Čítať ďalej: Šéfkuchár varí bravčové kocky na slivkovo-zeleninovej omáčke
Aj v reštauráciach či jedáňach sa už snažia variť bezlepkovo pár porcií. Hlavne tam, kde prichádza do podniku nejaký zákazník pravidelne - už sa aj kuchár snaží, aby neprišiel o zákazníka. Veď aj on je hladný a chorobu si nevyberáme.
A ako hovorí náš šéfkuchár Roman: "Všetko sa dá, keď sa chce."
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 2596