Šéfkuchár varí bravčové kocky na slivkovo-zeleninovej omáčke

 

Dnes budeme robiť bravčové pliecko na sladko-kyslo, ale predsa trochu inak. 

Odporúčame toto jedlo ako chod na slávnostnú príležitosť alebo rodinné stretnutie. Množstvo surovín je napísané tak, že dnešné jedlo je vhodné pre 8 - 10 osôb.

 

 

 

Prichystáme si na začiatok suroviny:

2 väčšie cibule, 250 g sliviek, 1 kg bravčového pliecka, 500 g koreňovej zeleniny (uvarenej vo vývare alebo vo vode a rozmixovanej na jemno), 2 polievkové lyžice kokosovej masti

Začíname

Na masti si orestujeme do sklovita na jemno pokrájanú cibuľu. Prisypeme slivky a mäso nakrájané na kocky. Premiešame a orestujeme. Primiešame na špičku noža mletého čierneho korenia a kávovú lyžičku soli a polievkovú lyžicu medu a 2 bobkové listy.. Premiešame a ešte chvíľu orestueme. 

 

Podlejeme vodou. Rozmixovanú zeleninu vmiešame. Dusíme do mäkka - asi 45 minút.

Zahusťujeme

Medzitým si urobíme zmes na zahustenie z 500 ml kyslej smotany a 1 polievkovej lyžice majzeny. Dobre rozmiešame. Keď je mäso mäkké, odoberieme do smotanovej zmesi trochu tekutiny a premiešame. Takto pripravené vmiešame do hrnca. Opatrne premiešame a na miernom plameni necháme prevrieť asi 10 minút. 

  

Dochucujeme

Dochutíme citrónovou šťavou a balzamikom, soľou poprípade kryštálovým cukrom. Po prevretí odstavíme a zjemnéme polievkovou lyžicou masla.

  

Podávame

Podávame s parenou knedľou alebo cestovinou (kolienka).

   

 

 

  "Jedlo je sýte, ale pritom ľahké. Majú ho radi dospelí aj deti."

 

 

Hľadať

Kalendár udalostí

Akcie

04
mar
Centrum rodiny, Bazovskeho 6, Bratislava

04
mar
Centrum rodiny, Bazovského 6, Bratislava

30
mar
Zámok SchlossHof Rakúsko

01
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri