Pôvodne sme si robili lístkové cesto s tetou Evou na trubičky, ako oni tu volajú naše šamrole. Nestihli sme však nafotiť aj urobenie šamrolí, lebo sme sa na turistike trochu zdržali. A teta Eva nemohla čakať na nás, veď objednávka nepočká. Nuž sme to vyriešili kúpenským lístkovým cestom.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 12397
Pán kuchár Roman nás zoznámil so svojou tetou Evou, ktorá nás trochu podučila v pečení. Na severnej Morave, v okolí kde býva, je uznávanou cukrárkou a pekárkou starých dobrých receptov. Dnes nám ukázala ako urobiť dobré domáce lístkové cesto.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 10719
Poviete si no a čo? Veď taký robíme každé Vianoce či iný sviatok v rodine.
Lenže my sme dnes s kuchárom Romanom varili zemiakový majonézový šalát bez zemiakov a bez majonézy. Čiže omnoho dietnejší a ľahší šalát, ktorým určite zapôsobíte aj na návštevu. Tak poďte s nami na to.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 7670
Jedno z tých drahších jedál už len kvôli cene mäsa, ktoré by sme mali v recepte použiť. Väčšina z nás však používa lacnejšiu verziu mäsa. My sme tiež so šéfkuchárom Romanom neurobili inak. A však len čo sa týka mäsa. Použili sme hovädzie zadné miesto pravej sviečkovice a recept sme trochu upravili, je trochu dietnejší.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 7828
Jahňací guláš, poviete si, veď to nič nie je. Stačí kúpiť jahňacie mäso a urobíme guláš ako hovädzí. Nie je to celkom pravda. Jahňacie je úplne iné ako hovädzie mäso. Potrebuje väčšiu pozornosť, ako povedal šéfkuchár Roman. Je ľahšie stráviteľné, jemnejšie, vhodné pri rekonvalescencii... A ponúkol nám svoj recept.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 36811
Blížia sa Vianoce a s nimi aj stres z prípravy slávnostných jedál. Uvarte si spolu s nami štedrú kapustnicu moderným spôsobom.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 22819
Tentokrát si urobíme jahňacie na šampionoch.
1 kg jahňacieho stehna bez kosti si nakrájame na väčšie kusy. Osolíme a mletým čiernym korením okoreníme. Necháme postáť kým si pripravíme ostatné suroviny.
- Detaily
- Napísal: Silvia Bodlákova
- Kategória: Varíme so šéfkuchárom
- Návštevy: 5705