Vyberte si z receptov z našej kuchyne.
Bude party?
Prídu známy medzi sviatkami či možno aj na sviatky?
Čo im ponúknuť ku dobrým chlebíčkom, koláčikom, šunke alebo... Nápoje teplé aj studené. U nás nájdete námety pre dospelých aj deti či iné mlsné jazýčky.
Dnes už asi rozmýšľate čo budete pripravovať na štedrú večeru. Možno by ste chceli zmenu, možno príde niekto z rodiny a chceli by ste ho prekvapiť niečím novým alebo len máličko iným? Možno príde "svokra", čo má mlsný jazýček alebo rada všetko skontroluje? Inšpirujete sa u nás.
Ponúkame vám staro-nové recepty podľa našich úprav.
Mám na mysli šampanské alebo sekt. To šampanské, o ktorom cisár František povedal: "Toto šampanské je lahodné!"
Viete ako vzniklo?
Pred pár mesiacmi sme sa v škole s deťmi učili o ľuďoch, ktorí nejakým spôsobom zviditeľnili Slovensko. V rámci projektu sme aj kreslili portréty týchto ľudí. Nalepili sme ich na nástenku a spolu s jednoduchými indíciami chceli od rodičov, aby hádali kto je na nich nakreslený.
Ani len pána Huberta neuhádli. Deti sa veľmi tešili, že vedeli viac ako ich rodičia. Možno aj preto som sa rozhodla napísať tento článok pre dospelých.
Pokiaľ máte voľný víkend či dovolenku a môžete si to dovoliť, určite si urobte s rodinou spoločné raňajky. Najprv si ich spolu urobte, potom poseďte a rozhovorom otvorte pekný deň. Príjemná vôňa jedla, dobrá chuť v ústach určite urobia náladu. Deň tak začnete pozitívne a s elánom.
Ponúkame vám aj dnes pár receptov na sýte a dobré raňajky, ktorými sa oplatí začať deň.
Ak sa vám stane podobne ako nám, že si vypestujete viac papričiek - feferóniek ako ste plánovali?
Len tak niekomu darovať za hrsť feferóniek by asi nebolo celkom vhodné. Prijmite teda pár našich odporučení ako ich uchovať či konzervovať, prípadne zabaliť, aby sa stali atraktívnym darčekom mlsnému jazýčku.
Máte pocit, že všetky smotanové syry sú rovnaké? Naozaj je to len pocit. Povieme si pár slov ako sa vyrábajú či z čoho sa skladajú, aby ste ich lepšie spoznali a naučili sa ich používať vo svojej kuchyni.
A nakoniec si ukážeme ako si môžeme urobiť doma smotanový aj iný syr.
Keď som kedysi pomáhala pri kurzoch varenia, dozvedela som sa, že kaleráb je špeciálna odroda kapusty, ktorú vyšľachtili tak, aby sa jedol hlavne hlúb. To ma ozaj prekvapilo. Vtedy sme robili nejaký šalát a do neho sme dokonca použili mladé stredné menšie lístky z kalerábov. Bolo to veľmi chutné.
Kaleráb je bohatý nielen na minerály ako je meď, draslík, mangán, železo, kalcium, ale rovnako obsahuje aj vitamín C, B- vitamíny, vitamín A a vitamín K. Jeho dôležitou súčasťou je aj vláknina. Keďže obsahuje málo kalórii, odporúča sa aj pri diétach na chudnutie.