Varíme, pečieme

Vyberte si z receptov z našej kuchyne.

Tortička

Milé detičky a oteckovia,

zajtra je Deň matiek. Ak ste ešte nevymysleli nejaký darček pre mamičku, odporúčame vám upiecť malú jednoduchú, ale veľmi milú tortičku.

Čítať ďalej: Tortička

Varíme pečieme z moruše

Najprv na záhradkárskej predajnej výstave a neskôr na internete som zistila, že moruša nemusí byť len čierna ako poznám ja od detstva. Sú aj biele druhy a červené. Ochutnala som ich. Boli fajn, ale moja obľúbená aj naďalej zostala čierna moruša.

Moruša je veľmi zdravá. Veľmi dobre pôsobí na dýchacie cesty. Listy moruše sú plné esenciálnych látok, vitamínov a stopových prvkov. Veľmi rada ich pridávam do limonád spolu s medovkou. Alebo ich používam na prípravu chutného čaju.
Podporujú krvotvorbu, pomáhajú pri liečbe leukémie, hnisavej angíny, zápale hrdla, znižujú tlak. Kôra zo stromu pôsobí proti zápche. Redukuje hladinu cukru v krvi, znižuje hladiny cholesterolu a tuku, obsahuje resveratrol, ktorý blokuje pôsobenie rakoviny, bráni rastu nádorov. 

Čítať ďalej: Varíme pečieme z moruše

Bryndza

Čo je to? Mletý a premiešavaný so soľou čerstvý ovčí syr.

Špeciálne sa viac hovorieva o májovej bryndzi. Táto bryndza môže obsahovať aj viac ako 700 mg (na 100 g bryndze) vápnika.

Čítať ďalej: Bryndza

Napenené mlieko

Počas sviatkov si nájdete určite viac času na prípravu raňajok či dobrej kávy. Posedíte si s rodinou a pritom niečo veľmi dobré popapáte a vypijete si šálku dobrej kávy a možno aj nášho mlieka.

Čítať ďalej: Napenené mlieko

Nátierky na chlebíky

Obložené chlebíčky či chlebíčky s nátierkou sú už neodmysliteľnou súčasťou nášho stolovania s rodinou a priateľmi.

Chlebíčkom nemôžete nikdy nič pokaziť. Výborná nátierka skvelý dizajn. Obložený chlebíček je vhodný ku vínu, pivu, káve i čaju. 

Čítať ďalej: Nátierky na chlebíky

Varíme veľkonočne

Dnes si môžete u nás pozrieť niekoľko receptov, ktoré sme vždy mali počas sviatkov jari na našom stole, ale aj tie čo som pridala už ja, aby sme išli s dobou ako mi raz povedal syn. 

 K veľkej noci určite neodmysliteľne patrí mazanec, čokoládové vajce, hrudka na slano či vajíčková saláma a po novom som začala robievať aj aspikovú tortu.

Tento rok určite tiež niečo vymyslíme a budúcu Veľkú noc Vám predostrieme nový recept.

Čítať ďalej: Varíme veľkonočne

Objavila som agar

Pred asi tromi rokmi sme s deťmi v škole prvýkrát robili želé cukríky.

Inšpirovala nás pri svojej návšteve Martinka Grňová, ktorá nám bola hovoriť o súťaži MasterChef, v ktorej zvíťazila. Doniesla deťom ochutnať pralinky, v ktorých nebol cukor a napriek tomu boli sladké. Potom rozprávala o cukríkoch zo želé, lebo deti v tom čase sledovali zase jedno z tých videí, kde môžete sledovať, čo sa ako zle robí.

Čítať ďalej: Objavila som agar

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri