Ponúkame vám pár receptov z rúk šéfkuchára Romana.
Poviete si no a čo? Veď taký robíme každé Vianoce či iný sviatok v rodine.
Lenže my sme dnes s kuchárom Romanom varili zemiakový majonézový šalát bez zemiakov a bez majonézy. Čiže omnoho dietnejší a ľahší šalát, ktorým určite zapôsobíte aj na návštevu. Tak poďte s nami na to.
Jedno z tých drahších jedál už len kvôli cene mäsa, ktoré by sme mali v recepte použiť. Väčšina z nás však používa lacnejšiu verziu mäsa. My sme tiež so šéfkuchárom Romanom neurobili inak. A však len čo sa týka mäsa. Použili sme hovädzie zadné miesto pravej sviečkovice a recept sme trochu upravili, je trochu dietnejší.
Jahňací guláš, poviete si, veď to nič nie je. Stačí kúpiť jahňacie mäso a urobíme guláš ako hovädzí. Nie je to celkom pravda. Jahňacie je úplne iné ako hovädzie mäso. Potrebuje väčšiu pozornosť, ako povedal šéfkuchár Roman. Je ľahšie stráviteľné, jemnejšie, vhodné pri rekonvalescencii... A ponúkol nám svoj recept.
Blížia sa Vianoce a s nimi aj stres z prípravy slávnostných jedál. Uvarte si spolu s nami štedrú kapustnicu moderným spôsobom.
Tentokrát si urobíme jahňacie na šampionoch.
1 kg jahňacieho stehna bez kosti si nakrájame na väčšie kusy. Osolíme a mletým čiernym korením okoreníme. Necháme postáť kým si pripravíme ostatné suroviny.
Dnes grilujeme so šéfkuchárom Romanom vo voku. Urobíme si hamburgerové valčeky s grilovanou zeleninou.
Dnes varíme so šéfkuchárom Romanom starý dobrý a veľmi jednoduchý Jelení guláš.
pon | uto | str | štv | pia | sob | ned |
---|---|---|---|---|---|---|
1
|
2
|
3
| ||||
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
11
|
12
|
13
|
14
|
15
|
17
| |
18
Dátum :
pondelok, 18. február 2019
|
19
|
20
|
21
|
22
|
23
|
24
|
25
|
26
|
27
|
28
|